27 Aralık 2011 Salı

Sıcak Mantar

HAFTANIN YEMEKLERİ-115

Herkese günaydın,

Hayırlı Ramazanlar...

Doktorlar sürekli iftarda hafif şeyler yenmesini öğüt veriyor. O yüzden ramazanın ilk gününde hafif bir arasıcak tarifi vermek istedim.

Sıcak Mantar

Malzemeler:
 
10 adet büyük boy kültür mantarı
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar su
100 gram beyaz peynir
2 adet kırmızı biber
8-10 dal maydanoz
50 gram tereyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
 
Yapılışı:


Mantarları yıkadıktan sonra üzerlerindeki zarlarını bıçak yardımıyla soyun. Saplarını çıkarın ve kararmaması
için limonlu suya koyun. Diğer taraftan iç harç için bir kapta beyaz peyniri ezin. İçine közlenip, kabukları
soyulduktan sonra küp doğranmış kırmızı biberi katın. Kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip
tüm malzemeyi karıştırın. Mantarları kuruladıktan sonra, içlerine birer çay kaşığı tereyağı koyun. Daha sonra
iç harcı paylaştırın ve fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 15 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...