27 Aralık 2011 Salı

Pasta Makarna

HAFTANIN YEMEKLERİ-139


Herkese merhaba,


Hem çocukların hem de büyüklerin asla hayır diyemeyeceği ender yemeklerden biri hangisidir desem birçoğunuzun yanıtı makarna olurdu eminim ki...
Üzerine dökülen envayi çeşit sos sayesinde her defasında farklı bir lezzet şöleni yaşatan makarna, aynı zamanda pratikliği ile büyük küçük, kadın erkek herkesin yapabildiği tek yemek olma ünvanına da sahiptir...


Canımız istediğinde, dar zamanda işimize geldiğinde yada evde dün akşamdan kalmış hiç yemek olmadığında mecburiyetten yaptığımız bu güzel yemeği nedense davet sofralarımıza layık görmeyiz çoğu zaman....


O zaman gelin aşağıdaki tarifle bu düşüncemizi yeniden gözden geçirelim...


İddia ediyorum bir bolonez makarna ancak bu kadar güzel bir sunuma sahip olabilir :))))




Sevgiler, görüşmek üzere...


Pasta Makarna

Malzemeler:


- 1 paket düdük makarna :)))
- 4-5 adet domates rendesi
- 2-3 diş sarımsak (isteğe bağlı)
- 200 gram kıyma
- 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi (isteyen parmesan peyniri de kullanabilir)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Dilediğiniz baharatlar


Yapılışı:

Düdük makarnaları içine tuz ve biraz sıvı yağ eklediğiniz bol suda çok yumuşamayacak şekilde haşlayın. Soğuk sudan geçirin ve iyice süzün. Tencereye tekrar koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağını ekleyip biraz karıştırın ve bir kenarda bırakın.
Bir tavaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyup kıymayı ekleyin. Sarımsağı ezip kıymanın içine koyun ve tahta kaşıkla karıştırarak biraz kavurun. Tuzunu karabiberini de ilave edip 2 dakika daha pişirin. Ardından rendelenmiş domatesleri de ekleyin ve yaklaşık 20 dakika
kıymalı harç suyunu çekinceye kadar pişirin.

Rendelenmiş kaşarın yarısını makarnaların üzerine dökün ve iyice harmanlayın. Yuvarlak bir borcama yada kelepçeli kek kalıbına düdük makarnaları dik bir şekilde ve sık sık dizin. Üzerini kıymalı harç ile örtün. Kıymalar makarnaların arasına da girsin
220 derece fırında 15 dakika pişirin. Borcamı çıkarın üzerine kalan kaşar rendesini gezdirip 10-15 dakika daha pişirin. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirin. Dilimleyerek ikram edebilirsiniz.


Afiyet olsun


















0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...