27 Aralık 2011 Salı

Patlıcan Yelpazesi


HAFTANIN YEMEKLERİ-101

Herkese merhaba,

Yaz geldi mis gibi bostan patlıcanları çıkar yakında
Patlıcan kızartması ise doktorların uzak durulması konusunda uyarılarına rağmen vazgeçilemeyen lezzet...
O zaman bizde kızartma yerine fırında yelpaze yaparız :))))

Mükemmel sunum, mükemmel lezzet, mutlaka denenecekler arasına yazın derim :)))

Görüşmek üzere, sevgiler


Patlıcan Yelpazesi
 
Malzemeler:
 
2 bostan patlıcanı
4 domates
100 gr beyaz peynir
Yarım çay bardağı taze nane
Yarım çay bardağı maydanoz
2 diş sarımsak
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
 Karabiber
 

Yapılışı:
 
Patlıcanları yıkayıp 1 cm aralıklarla uzunlamasına koparmadan kesin. Domatesleri ince dilimleyin. Peyniri küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağına tuz, karabiber ve rendelenmiş sarımsak ekleyin ve patlıcanın içlerine sürün. Dilimlediğiniz domates ve peynirleri patlıcanın aralarına yerleştirin.Patlıcanları fırın kabına yerleştirip üzerini alüminyum folyo ile örtün ve 190 dereceye ayarlanmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Folyoyu kaldırıp 15 dakika daha pişirin.
Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış nane ve maydanoz karışımı serperek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...