27 Aralık 2011 Salı

Portakallı Krep Tatlısı


HAFTANIN YEMEKLERİ-50

Herkese merhaba,

Kış meyve ve sebzeleri yaza göre daha sınırlı evet kabul ediyorum. Marketlerin manav bölümlerinde sebzelerin önünde durur düşünürüm dur onu dün  yedik, dur bunu geçen gün yemiştik derken dön dolaş aynı şeylerin arasından seçim yapmak hakikaten çok zor...

Bu seçimlerimin arasında fiks olarak yer alan 2 şey vardır...

Biri portakal, diğeri havuç...

Aranızda benim gibi bu fiks seçimi yapabların olabileceğini düşünerek her ikisinin de yer aldığı bir tatlı tarifi buldum. Ve paylaşıyorum.

Kolay bir tarif. Bence denemeye değer...

Sevgilerimle

Portakallı Krep Tatlısı


Malzemeler :

1 yumurta
1/2 su bardağı portakal suyu
3/4 portakalın rendelenmiş kabuğu
1/2 su bardağı havuç suyu
6 yemek kaşığı pudra şekeri
1 + 1/2 su bardağı kek un
1/2 paket vanilya
içine ;
300 gr labne peyniri
8 yemek kaşığı pudra şekeri
damla çikolata
üzerine ;
80 gr bitter çikolata *
1/2 çay fincanı krema *
pişirmek için ;
1 yemek kaşığı tereyağı


* Bu malzemeler yerine arzu eden hazır sos kullanabilir.

Yapılışı :

Derin bir kapta yumurta ve şekeri mikser yardımıyla çırpalım. Portakal suyu ,havuç suyu ve portakal kabuğunu ilave edip karıştıralım. Kek un ve vanilyayıda ekleyelim. Krep hamurumuz hazır.
Teflon tavayı ocağa koyalım. Fındık büyüklüğünde tereyağı ile tavanın her yerini yağlayalım. Krep hamurundan bir kepçe alarak tavaya dökelim. Tavanın dibinin tümüne yayılmasını sağladıktan sonra ters yüz ederek fazla kızartmadan kreplerimizi pişirelim. (Bu ölçülerle genelde 4 adet krep oluyormuş.)
Bir kapta labne peyniri ve pudra şekerini karıştıralım. Kreplerin her iki yanından biraz kestikten sonra ,hazırladığımız kremayı kreplerin içerisine sürelim. Üzerlerine damla çikolata serptikten sonra ,rulo şeklinde saralım. Bir tepsiye koyup üzerini streç filmle örtelim ve yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
Bu sırada çikolatayı benmari usulü eriterek krema ile karıştırıp çikolata sosunu hazırlayalım. Dolaptan çıkardığımız rulo krepleri verev bir şekilde bıçakla 3 er cm. kalınlıkta dilimleyelim. Üzerlerine çikolata sos gezdirdikten sonra servis yapalım.














0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...