27 Aralık 2011 Salı

Tarçınlı Cevizli Rulo Tatlı

HAFTANIN YEMEKLERİ-128

Herkese merhaba,

Yarın eğitimdeyim. O yüzden tatlı tarifini bugünden yayınlamak istedim.

Tarçın ve ceviz ikilisinin mükemmel uyumunu sevenler için güzel bir tarifim var.

Sevgiler, selamlar :)))

Tarçınlı Cevizli Rulo Tatlı

Malzemeler:

Hamur İçin
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
İçi İçin
- 1,5 su bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Şerbeti İçin
- 5 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
- Arzuya göre 1 paket vanilya

Yapılışı:


1. Önce şerbeti hazırlayın. Bir tencerede şekeri ve suyu karıştırıp kaynatın. Ocaktan almadan biraz önce limon suyunu ve vanilyayı ekleyin ve soğumaya bırakın. (Vanilya tarifin aslında yok ama şerbetlere güzel bir aroma vermesi nedeni ile bazı ev hanımları kullanıyor)

2. Yumurta, yağ, yoğurt ve şekeri bir yoğurma kabında karıştırın. Eleyerek eklediğiniz una kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar güzelce yoğurun.

3. Hamuru 2 parçaya ayırın. Hamurları düz bir zeminde merdaneyle yaklaşık 3 mm kalınlığında açın. Hamura sıvı yağı sürün. Cevizi ve tarçını serpin, rulo yapın. Hamurdan yaklaşık 1 cm. kalınlığında dilimleyin.

4. Dilimleri avucunuzun içinde üzerine hafifçe bastırmak suretiyle düzleştirin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye dizin.

5. 180 dereceli önceden ısıtılmış fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin.

6. Fırından çıkardığınız sıcak tatlıya soğumuş olan şerbeti dökün. Servis edene kadar bir kaç kere ara ara bir kaşık yardımıyla kenardaki şerbetten alıp üzerlerine dökebilirsiniz.







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...