10 Ocak 2012 Salı

Balkabaklı Sakızlı Muhallebi

HAFTANIN YEMEKLERİ-46

Herkese merhaba,

Biliyorum o güzelim bayram sofrasına baklava gibi şerbetli bir tatlı yakışır ama bayramda zaten bol bol et yiyoruz bari tatlımız hafif olsun dedim ve size hem farklı hem basit hem de sunum itibari ile albenisi yüksek bir tatlı tarifi vermeye karar verdim :))))

Umarım dener ve beğenirsiniz :)))

Tekrar iyi bayramlar

Balkabaklı Sakızlı Muhallebi

Malzemeler:


250 gram balkabağı
İki buçuk su bardağı tozşeker
Yeteri kadar su
2 su bardağı nişasta
2 su bardağı süt
1 parça damla sakızı

Üzerine: Kıyılmış antepfıstığı


Yapılışı:

BALKABAĞINI dilimleyip bir tencereye alın. Üzerine bir buçuk su bardağı tozşeker ve yarım çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte kaynatın. Kabaklar yumuşayınca, ocaktan almadan bir çatalla ezin. Daha sonra 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp kabağa ekleyin. Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve kalan bir su bardağı tozşekeri kaynatın. 1 su bardağı nişastayı 1 su bardağı suda açıp sürekli karıştırarak kaynayan sütün üzerine ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Sütlü karışımı hafifçe ıslattığınız bir kaba dökün. Üzeri katılaşana kadar bekleyin. Daha sonra üzerine balkabaklı karışımı ekleyin. Buzdolabına alıp dondurun. Dilimleyerek tabaklara aktarın. Üzerine kıyılmış antepfıstığı serperek servis yapın.
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...