10 Ocak 2012 Salı

Barbunyalı Çorba ve Domates Sepetinde Patlıcan Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-87
Herkese merhaba,

Bu hafta ana yemek yerine salata yayınlamak istedim. Zira burada biraz fazla kaçırdım ve acil yeniden diyete başlamak gerekiyor :)))
Az sonra dönüş yoluna geçeceğiz.

Perşembe görüşmek üzere...

Barbunyalı Çorba 

Malzemeler:

30 gram tereyağı

2 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı süt
1 su bardağı Barbunya
1 çay bardağı Kırık Pirinç
 taze çekilmiş karabiber

Yapılışı: 

Barbunyaları en az 6 saat öncesinden suda beklettikten sonra haşlayıp süzün. Tereyağ’ı tencerede eritip mısır ununu kavurun. Azar azar sıcak sütü ekleyerek sos kıvamına gelene dek kavurmaya devam edin. Suda eritilmiş et suyunu ve kalan sıcak suyu ekleyin. Birkaç taşım kaynayınca yıkanıp süzülmüş pirinci ekleyin. Pirinci, doğranmış pazı yapraklarını ve diri kıvamda haşlamış olduğunuz barbunyaları ilave edin. Pirinçler yumuşayana ve çorbanın kıvamı yoğunlaşana dek pişirin. Ocaktan alın. Taze çekilmiş karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın.



Domates Sepetinde Patlıcan Salatası

Malzemeler:

1 kg patlıcan
1/2 demet Taze nane
1/2 demet maydanoz
3 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı zeytinyağı

1 çorba kaşığı sirke
Tuz
6 adet domates

Yapılışı:

Patlıcanları kürdanla birkaç yerinden delip fırında közleyin ve soğumaya bırakın. Nane, sarımsak ve maydanozu temizleyip yıkadıktan sonra incecik kıyın.Soğuyan patlıcanların kabuklarını soyduktan sonra salata kasesine aktarıp, çatalla ezin. Kıyılmış yeşillikleri, yoğurdu, zeytinyağını, sirke ve tuzu ilave edip iyice karıştırın. Servis sayısı kadar sert domatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra tepesini kesip, bir kaşık yardımı ile içini sepet şeklinde oyun. Hazırladığınız salatayı domateslerin içine doldurup servis yapın.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...