10 Ocak 2012 Salı

Yalancı Perde Pilavı

HAFTANIN YEMEKLERİ-23

Herkese merhaba,

İyi haftalar...
Yarın müsait olamayacağım için Pazartesinin tarifini şimdiden vereyim dedim...

ATV' de Kültür Aşı diye bir program var. Bilmem hiç denk geldiniz mi? Ben çok severek izliyordum her bölümünü.
Programda her hafta bir konu belirleniyor. Örneğin pirinç ve pirinç kullanılarak yapılan değişik tarifler veriliyor. (Tatlı, tuzlu, meze, ana yemek ayrımı olmaksızın...) Fakat öyle sadece bir yerden değil. O yiyeceğin en meşur olduğu yada en iyi yapıldığı ilden birisi veriyor tarifi kendi evinden yada işyerinden :)))))
Her ilin farklı lezzetlerini de bu sayede öğreniyorsunuz....

Bu programda çok tatlı tonton bir nine perde pilavı yapmıştı çok beğenmiştim tarifini de almıştım ama bilen bilir çok zordur perde pilavı. Özel güveci var. Hamurla kaplanıyor kap falan...
Beğendim ama yapamamıştım tabi teferruatı çok olunca
Bir süre önce bulduğum bu tarifi çok sevinerek sizlerle paylaşmak istedim. Hem pratik, hem sunumu kolay, hem de farklı...
  


Malzemeler:

kişi sayısınca milföy hamuru
bir adet bütün tavuk
2 su bardağı pirinç
1 servis kaşığı kadar tereyağ + yarım çay bardağı sıvıyağ
1 kuru soğan
1 su bardağı kabukları soyulmuş badem
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı safran
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı dolma baharı
Kakule

Yalancı Perde Pilavı

Yapılışı:
Pirinç, sıcak ve tuzlu suda bir kaç saat bekletilir.
Tencerede eritilmiş tereyağ ve sıvıyağ karışımında, küçük küçük doğranmış soğan kavrulur. İçine sıcak suda bekletilip kabukları soyulmuş olan badem ilave edilir. Bademler biraz pembeleşene kadar kavrulur. Daha sonra suyu süzülen pirinç de tencereye alınıp, pirinçler şeffaflaşana kadar kavurma işlemine devam edilir. Bu arada kavurma sırasında tuz da ilave edilir. Sonra diğer baharatlar da pirince eklenip, dört bardak tavuk suyu da ilave edilir, ve suyu çekilene kadar pişirilir. Suyu çekildikten sonra ocağın altı kısılıp, pilav demlenmeye bırakılır.

Bütün tavuk haşlanıp iri parçalar halinde didiklenir. Karabiberle karıştırılıp demlenmiş pilav ile karıştırılır.

Milföyler unlanmış tezgahta hafifçe açılarak büyütülür. İçine soğumuş olan pilavdan büyükçe bir kaşık dolusu konup bohça şeklinde katlanır. Katlanan kısımlar alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp bademle süslenerek 180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...