14 Ocak 2012 Cumartesi

Çikolatalı Volovan


HAFTANIN YEMEKLERİ-62

Herkese merhaba,

Yaklaşık 10 gündür hasta olmakla olmamak arasındaki ince çizgideyiz eşimle birlikte. Boğazımda zaten mevcut olan ve geçmeyen ağrıyı hafta başından itibaren devam eden günde 4 saatlik toplantılar ve tabiki akşam evde yaşanan "kızım yapma" "kızım etme" yakarışları ile destekleyince bugün iflas bayrağını çektim ve sesim geçici bir süre için kullanım dışı oldu :)))))

Uzakta olan arkadaşlar şanslılar zira tüm gün gaklayan biri ile aynı odada olmak zorunda kalan zavallı arkadaşlar da var. Halinize şükredin :)))))

Pazartesi gününe kadar eski performansıma ulaşmayı hedefleyerek bitireceğim bu haftayı...

Neyse gelelim tarife...

Milföyün bendeki yerini öğrendiniz artık. Yine milföylü pratik bir tarif var...

Kullanılan meyveler mevsime yada zevke göre değiştirilebilir. Denemeye değer bir tarif derim :)))

Afiyet olsun, görüşmek üzere


Çikolatalı Volovan


Malzemeler:
 
8 adet milföy hamuru
200 gram krema
3 paket (80’er gramlık)
bitter çikolata
1 paket vanilya
2 adet çikolatalı gofret
100 gram böğürtlen
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
 
Yapılışı:
 
MİLFÖY hamurlarını yumuşayıncaya kadar oda sıcaklığında bekletin. Tüm parçadan büyük bir bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin. İlk bardaktan daha küçük bir bardak ile 4 adet milföyü, ortasından kesin. Kestiğiniz milföylerden çıkardığınız halka şeklindeki parçaları, kesilmemiş 4 adedin üzerine yerleştirin. (Bkz. Şekil 3a)



Şekil 3a :)))


Hazırladığınız volovanları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirip soğumaya bırakın. Diğer taraftan, kremayı küçük bir kaba alıp ocağa oturtun. Kaynama noktasına gelince küçük parçalar halinde kırdığınız çikolatayı ekleyip eritin ve ocaktan alın. Vanilyayı ekleyip karıştırın ve ılındıktan sonra ikiye ayırın. Bir parçanın içine ince kıyılmış gofret ekleyip volovanlara paylaştırın. Krem şantiyi sütle çırpıp sıkma torbasına alın ve çikolatalı karışımın üzerine sıkın. Böğürtlenleri volovanlara paylaştırın. Kalan çikolatalı kremayı volovanların üzerine gezdirerek servis yapın.
 
Afiyet olsun :))))
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...