14 Ocak 2012 Cumartesi

Mengen Çorbası ve Sebzeli Kiş

HAFTANIN YEMEKLERİ-63

Herkese merhaba,

Yine tarifi yayınlamakta geç kaldım
Ama tarifler çok güzel...
Kendimi affettireceğime inanıyorum :)))))

Sevgiler, görüşmek üzere

Mengen Çorbası


Malzemeler:

* 6 su bardağı et suyu veya kemik suyu
* 1/2 su bardağı pirinç
* 1 su bardağı yoğurt
* 2 çorba kaşığı un
* 1/2 limon suyu
* 1 yumurta
* 2 orta boy patates
* 3 yemek kaşığı sıvıyağ (patatesleri teflon tavada kızartmak için)
* tuz
Üzeri için:* 1 çorba kaşığı tereyağ
* Nane

Yapılışı:

* Kemik suyunu veya et suyu kaynatın, temizlenmiş yıkanmış pirinci ilave edin.
* Ayrı bir kapta, 1 su bardağı yoğurt, 2 çorba kaşığı un, 1/2 limonun suyu ve 1 yumurtayı çırpın.
* Kaynayan et suyundan biraz alıp bu karışıma ilave edin ki, yoğurt kesilmesin.
* Ilınan karışımı, yavaşça kaynayan et suyuna ilave edin (tahta kaşıkla karıştırmanızı tavsiye ederim).
* Pirinçler pişip, kıvamı koyulaşıncaya kadar kadar sürekli karıştırın, ocaktan alıp, tuzunu ekleyin.
* Teflon tavada, kabukları soyulmuş, küp şeklinde doğranmış patatesleri kızartın, fazla yağını süzdürüp, çorbanın içine karıştırın ( çorbanızı sabahtan pişirecekseniz, patateslerini servis yapmadan hemen önce kızartıp koymanızı tavsiye ederim).
* 1 çorba kaşığı tereyağında naneyi kızdırıp, üzerine dökerek servis yapın.

Afiyet olsun.


 Sebzeli Kiş

Tavuk koymazsak, vejetaryenler için de güzel bir seçenek olabilir. İçerisine konacak sebzeler arzuya göre de değiştirilebilir.
 
Malzemeler:
 
-2.5 su bardağı un
- 125 gr margarin veya tereyağı
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu

 
Harç için:
- 200 gr mantar
- 200 gr ıspanak
- 200 gr tavuk eti
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı beşamel sos
- 1 su bardağı rendelenmiş light kaşar peyniri

 
Yapılışı:
 
Un, yumurta, yumuşamış yağ, tuz ve kabartma tozunu karıştırarak, bir hamur yapın. Hamuru açarak, fırın kabına yerleştirin. Kiş ve tart hamuru açılırken dikkat edilmesi gereken nokta, merdaneyi ileri geri hareket ettirerek açmak yerine, merkezden aşağı, yukarı, sağa ve sola doğru hareket ettirerek açmaktır. Hamur parçalanır gibi olabilir, merak etmeyin doğru yoldasınız :))))

Hamuru kalıbın kenarlarına doğru, 1.5 cm taşacak şekilde yerleştirin. Pembeleşinceye dek (20 dakika kadar) pişirin.
Diğer tarafta mantarı incecik kıyıp, zeytinyağında soteleyin. İçine ince doğranmış tavuk eti ve ıspanak ilave edip, sotelemeye devam edin. Tuzu ve biberini de ekleyin. Beşamel sos ile karıştırıp, kişin üzerine yerleştirin. Rende kaşar serpip fırına sürün. Üzeri pembeleşinceye kadar, 180 derece fırında pişirin.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın blog yöneticisi paylaşımlarınız çok begeniliyor bizde begenmeye devam ediyoruz ofis konteynerı başarılarınızın devamını diler.

Melda Albayrak dedi ki...

Merhaba,

Yıllardır bu işi özveri ile yapıyor olmamdaki en önemli neden arkadaşlarım ve takipçilerimden aldığım büyük destektir. Mesajlarınız bana daima güç veriyor. İlginiz için çok teşekkür ederim :))

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...