14 Ocak 2012 Cumartesi

Mantar Çorbası ve Sultan Kayığı

HAFTANIN YEMEKLERİ-61

Herkese merhaba,

Bu hafta en sevdiğim 2 sebze ile ilgili tarifler paylaşmak istiyorum.
Biri mantar, diğeri ise patlıcan...

Her ikisinin de özellikle et yemeklerinde oldukça başarılı olduğunu düşünüyorum.

Mantar sevmeyen varmı bilmiyorum fakat ben mantarsız bir hayat düşünemiyorum :)))))

Önce mantar çorbamız, arkasından da mis gibi sultan kayığı....

Denemeniz şiddetle tavsiye olunur :))))

Sevgilerimle, görüşmek üzere

Mantar Çorbası


Malzemeler:

· 200g kültür mantarı
· 1 yemek kaşığı tereyağı
· 2 yemek kaşığı un
· 3 su bardağı soğuk su
· 3/4 su bardağı süt
· tuz

Yapılışı:
 
Mantarları yıkayıp küçük küçük doğrayın. Tencerede yağı ve unu kavurun. Kavrulunca tencereye suyu ekleyin ve topak topak olmasını engellemek için karışımı blendırdan geçirin.
Su kaynayınca mantarları ve tuzu ilave edip yaklaşık 15 dakika pişirin. (Dikkat edin, tencerenin kapağını tam kapatmayın, yoksa taşıyor.)
 
Bu sürenin sonunda sütü ekleyin. 1 taşım kaynaktıktan sonra tencereyi ocaktan akın.
 
Afiyet olsun !



Sultan KayığıMalzemeler:

3 Adet Bostan Patlıcanı
200 gr kuşbaşı et
1 orta boy soğan
1 adet domates
1 kaşık salça
yeteri kadar su
karabiber pulbiber ve kekik
üzerine kaşar peyniri


Yapılışı:
Patlıcanlar sapları kesilmeden ortadan ikiye kesilir. benekli olarak soyulur. Her iki tarafı da iyice kızartılır.

Diğer tarafta soğanlar yemeklik doğranarak kavrulur. Kuşbaşı etler biraz daha inceltilip soğanlara ilave edilir. Et suyunu salıp çekince domates ve salça ilave edilir. Yeteri kadar su ilavesi ile etler yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirilir. İndirmeye yakın tuzu ve baharatları eklenir.

Patlıcanlar borcama alınıp ortadaki çekirdekli kısımlar dikkatlice çıkartılır. Kavrulan etler ortalarına paylaştırılır. Çok az salçalı su yapılıp tepsinin kenarından döülerek 200 derecede 10 dk pişirilir. Üzerlerine kaşar rendesi serpilip kaşarlar hafif eriyene kadar fırında tutulup kapatılır. Sıcak sıcak servis edilir.

Afiyet Olsun...




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...