14 Ocak 2012 Cumartesi

Elma Şekeri


HAFTANIN YEMEKLERİ-80

Herkese merhaba,

Bugün benim için çok özel bir gün...
Canım, ciğerim, yaşama sevincim, biricik kızım 2 yaşını bitiriyor...
Zamanın ne kadar çabuk geçtiğini anlayamıyor insan...
Daha dün 1 yaşına giriyor diye sevindiğim kızım 2 yaşını bitirdi bile...
Daha nice seneleri sağlıkla, huzurla, ağız tadı ile devirmeyi diliyorum...

Bugün çocuklarımız yada içindeki çocuğu öldürmeyenler için elma şekeri tarifi vermek istiyorum.
Kim sevmez ki elma şekeri yemesini...
Gelin en yakın fırsatta kendimiz için bir güzellik yapalım ve hem kendimiz hem de varsa çocuklarımız için elma şekeri yapalım.
Elma şekeri yerken dişlerimin arasına kaçan şekerden hoşlanmıyorum ki diyenler merak etmesin onlar için de çikolatalı elma tarifim var. Yanlız baştan söyleyeyim diğerinin 2-3 katı daha kalorili ona göre :)))))

Sevgilerimle...

Elma Şekeri


Malzemeler:

- Elma
- Tahta çubuklar
- Şeker
- Su
- Gıda boyası (pastane yada pasta malzemeleri satan dükkanlardan temin edilebilir)


Yapılışı:
 
1 bardak suya 2 bardak şeker. Yani bire iki. Buna göre tarifi çoğaltıp azaltabilirsiniz. 1 su bardağı şeker ile yaklaşık 4 tane orta boy elma kaplanabiliyor. Şekeri ve suyu bir tencereye koyup ocağın altını yakıyoruz. Kaynatmaya başlıyoruz.
 
Kaynamaya başlayıp baloncuk yaptığı anda gıda boyasını katıyoruz. Gıda boyasını çok az kullanacağız. 2 bardak şeker için bir çay kaşığının ucu kadar yeterli. Yaklaşık 10-15 dakika arası iyice kaynatıyoruz.
 
Kıvama geldiğini anlamak için bir kaşık alıp fayansa ya da mermere damlatın, soğuduğu zaman eğer damladığı yerden kolayca kalkıyorsa kıvamı tamamdır. Son bir işlem kaldı. Elmaları şekerle kaplamadan önce yaklaşık bir tatlı kaşığı limon suyu sıkıyoruz ve 1dk daha kaynatıyoruz.
 
Elmaları yıkayın ve mutlaka çok iyi bir şekilde kurulayın. Sapını çıkartın ve tahta çubuğu batırın. Tencerede kaynar bir vaziyette elmaları çevirerek iyice yedirin ve daha sonra fırın kağıdının üzerine koyun.
Soğumaya bırakın. İşte hepsi bu.










Çikolatalı Elma Şekeri
Malzemeler:


•    2 elma
•    80 gr bitter çikolata
•    Renkli drajeler


Yapılışı:

1.  Çikolatayı küçük parçalara bölerek bir kaseye alın.
2.  Sıcak su dolu bir kabın içine çikolata kasesini yerleştirerek çikolatayı eritin.
3.  Elmaları yıkayıp kurulayın ve tahta çucukları elmanın sap yerinden içeri doğru saplayıp çikolataya batırın.
4.  Yağlı kağıt üzerine alarak 2 dakika bekletin.
5.  Renkli drajeleri elmanın üzerine yapıştırın ve çikolatanın donması için buzdolabında bekletin.
6.  Çikolata donduktan sonra servis edin.


Not: Süsleme sizin hayal gücünüze ve evdeki malzemelere kalmış. :)







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...