10 Ocak 2012 Salı

Güveçte Çikolatalı Sıcak Helva

HAFTANIN YEMEKLERİ-84

Herkese merhaba,

Evde yada dışarıda balık yendiğinde hemen arkasından illa ki helva yemek ister insan.
Bu ikili de kuru fasülye pilav gibi ayrılmaz çünkü...
Bugün evde balık pişirdiğiniz günlerde hemen akabinde yiyebileceğiniz sadece 15 dakikanızı alacak pratik bir helva tarifim var.
Malzemeler her evde olabilecek cinsten, hazırlama ve pişme süresi kısa eeeee ne duruyorsunuz helva yapsanıza????

Pazartesi yeni bir ayın ilk tarifi ile yeniden buluşmak üzere, sevgiler...

Tarifimiz tabiki Oktay Ustadan...

Güveçte Çikolatalı Sıcak Helva

Malzemeler:

500 gr tahin helvası
2 adet elma
Toz şeker
Tarçın
Bitter çikolata (Benim gibi bitter çikolata sevmeyenler sütlü kullanabilir)


Yapılışı:

2 adet elmanın kabuklarını soyun.
Elmalar bütünken çekirdeklerini oyarak çıkartın
Elmaları halka halka kesin ve güveç yada sufle kaplarının dibine dizin
Elmaların üzerine bir tatlı kaşığı kadar toz şeker serpin
Üzerine bir miktar da tarçın serpin
Elmaların üzerine helva dilimlerini yerleştirin
Helvaların üzerine de birer parça çikolata yerleştirin ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında çikolata eriyene kadar pişin ve sıcak sıcak servis edin


AFİYET OLSUN


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...