14 Ocak 2012 Cumartesi

Peynirli Sepet ve Davet Keseleri

HAFTANIN YEMEKLERİ-19

Herkese merhaba,
Umarım iyi bir hafta geçirirsiniz...

Önümüz ramazan...
Şimdiden herkese hayırlı ramazanlar dilerim...
Oruç tutan arkadaşları düşünerek ramazan boyunca tarifleri sabahın çok erken saatlerinde yollamayı düşünüyorum ki henüz kimsenin karnı acıkmamış olsun :)))
Fakat yine de kimseyi nefsi ile savaş haline sokmak istemem o nedenle ramazan boyunca tarif almak istemeyen arkadaşlar lütfen bana geri dönsünler...

Sevgiler
Peynirli Sepet ve Davet Keseleri
Yufkadan iki pratik börek .
İkisinin de malzemeleri aynı .
Tek farkı birinde 2 diğerinde 3 adet yufka kullanılması.
Dolayısıyla da aynı malzemelerle iki değişik görüntü sunma şansı veriyor.

Peynirli Sepet


Malzemeler:

-3 adet yufka
-Yarım su bardağı süt
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı sıvıyağ
İç Malzemesi :
Arzuya göre peynir, kıyma, sosis, patates , tavuk vb.

Yapılışı:

Yumurta, süt, yağ karıştırılır ve 3 yufkanın aralarına bu karışım sürülerek yufkalar üstüste serilir. Sepet şekli vermek için kullanılacak küçük kalıplardan daha büyükçe bir bardakla ya da pasta tabağı yardımıyla yufkalardan yuvarlaklar kesilir. Hafifçe yağlanmış kalıplara bu yufkalar düzgünce yerleştirirlir. İçlerine arzuya göre istenilen iç malzemelerinden biri konur ve önceden ısıtılmış fırında pişirilir.

Davet Keseleri


Malzemeler:

-2 adet yufka
-Yarım su bardağı süt
-2 yumurta
-2 yemek kaşığı sıvı yağ

İç Malzemesi :


Arzuya göre peynir, ıspanak, kıyma, sosis, patates , tavuk vb.
İlave olarak keseleri bağlamak için alümiyum folyo şeritleri ya da maydonoz sapları

Yapılışı:


Peynirli Sepetlerin hazırlandığı gibi iki yufkanın arasına karışım sürülür ve yufkalar üstüste serilir. Daha sonra bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Ortalarına istenilen harç malzemesinden konur ve etrafı büzülerek kese şekli verilecek şekilde ağzı alüminyum folyo ya da maydonoz sapıyla bağlanır. Hazırlanan keselerin üzerlerine yumurtalı sütlü karışımdan fırça ile sürüldükten sonra önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet Olsun




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...