14 Ocak 2012 Cumartesi

Ispanak Çorbası ve Cevizli Bat

HAFTANIN YEMEKLERİ-69

Herkese günaydın,

Geçen haftaki soğuk kış günlerinin ardından nispeten sıcak bir haftasonu hepimize iyi gelmiştir sanırım :)))

Biz maaile dışarıdaydık haftasonu...

Ne kadar özlemişiz dışarıda olmayı...

Ama tabi havaların bu şirin jestlerine kanmamak lazım. Zira bahar geldi zannedip ince giyinenlerin kapısında pusuda olabilir soğuk algınlığı yada grip :(((

O zaman benden size mükemmel 2 tarif...

Biri Temel reis misali güçlü ve kuvvetli olmanızı sağlasın, diğeri de mercimek ve cevizin gücü ile sizlere direnç sağlasın...

Sevgiler, görüşmek üzere...
Ispanak Çorbası
Malzemeler:

500 gr ıspanak
1 adet sogan
1 yemek kaşığı dolusu un
1 cay bardagi süt
5 bardak sıcak su
yarım çay bardağından az sıvıyağ
Sebze bulyon veya et bulyon
karabiber


Yapılışı:

Tencereye sıvıyağ eklenir, çok ince doğranmış soğan, un ilave edilir ve kavrulur. Sıcak su, ince kıyılmış ıspanak, et bulyon eklendikten sonra sütü ilave edilirken cirpacakla hizlica cirpilir.karabiber ilavesinden sonra corba özlesinceye kadar pisirilir, blenderden gecirilen ıspanak corbası sıcacık servise hazırdır. Üzerine kızarmış ekmek ile süsleme yapılabilir.



Cevizli Bat

Malzemeler:
 
·  1 su bardağı yeşil mercimek
·  3 su bardağı kaynamış su
·  1 su bardağı ince bulgur (daha sulu olsun isterseniz bulguru azaltın)
·  2 yemek kaşığı domates salçası (veya 1 kaşık biber, bir kaşık domates salçası)
·  1 limonun suyu
·  arzuya göre 1 domates (küp küp doğranmış)
·  tuz
·  pulbiber
·  yarım demet taze nane
·  yarım demet maydanoz
· yarım demet taze soğan
·  yarım demet dereotu
·  yarım demet reyhan
·  250 gr. asma yaprağı (sadece servis içindir. İçerikte kullanılmıyor)
·  1 çay bardağı çekilmiş ceviz
 
Yapılışı:
 
1.Mercimekleri yıkayıp bir tencereye alarak üzerlerine suyu ekleyin. Su azalır ancak mercimekler pişmezse su ekleyin. Pişince bulguru ilave edip yarım saat bekletin.
 
2.Bu arada asma yaprakları kaynar suda çok az haşlayın. Soğanları ve otları ince ince doğrayın. Yarım saat sonunda önce salçayı, limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve domatesi ilave edin.
 
3.En son otları ve cevizi ilave edip asma yapraklarıyla servis yapın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...