14 Ocak 2012 Cumartesi

Kağıt Helva Pastası

HAFTANIN YEMEKLERİ-68

Herkese merhaba,

Çocukluğumdan beri en sevdiğim lezzetlerden biridir kağıt helva. Yıllar önce ilkokuldayken yaz tatillerinde ablam ve ben köyde anneannemlerde kalırdık. Perşembe günlerini iple çekerdik çünkü Perşembeleri hep beraber ilçeye pazara giderdik. Pazarı bizim açımızdan vazgeçilmez kılan şey ise eve dönmeye yakın anneannemin almış olduğu kağıt helva ve üzerine içilen gazozcu amcanın buz gibi sade gazozu idi....

Malesef yeni nesilin göremeyeceği bir değer gazoz arabaları... Ben bu keyfi yaşayabildim, aranızda o gazozun tadını bilenler vardır mutlaka. Ama kızımın o gazozun tadına bakamayacak olması aklıma geldikçe içimi sızlatır... Yerini kesinlikle tutmaz ama daha önce araba gazozu içmeyenlere tavsiyem Uludağ gazoz bu tada en yakın gazozdur bilesiniz :)))

Ben epey uzaklara çocukluğuma gittim sizleri de çocukluğunuza götürecek bir tarifim var. Kesinlikle denemeye değer bir tarih. Yanına da Uludağ gazoz açılırsa yem de yanında yat olur :)))

Mutlaka deneyin....

Kağıt Helva Pastası
Malzemeler:
 
4 adet küçük boy kağıt helva
Yarım paket (40 gram) bitter çikolata
100 gram sade tahin helvası
25 gram tereyağı
Birbuçuk çorba kaşığı kakao
Yarım kahve fincanı krema
Bir çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Süslemek için:
Böğürtlen veya vişne
 
Yapılışı:
 
ÇİKOLATA, tahin helvası ve tereyağını aynı kap içinde benmari usulü eritin. Ocaktan almaya yakın kakao ve kremayı ilave ederek karıştırın. Kağıt helvaların bütün katlarına harçtan sürerek ceviz içi serpiştirin ve üst üste koyun. Pastanın tamamını harçla kaplayarak böğürtlen veya vişneyle süsleyin. Harç iyice sertleşene dek oda sıcaklığında dinlendirin. Dilimleyerek servis yapın.
 
Afiyet Olsun


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...