14 Ocak 2012 Cumartesi

Kabak Tatlısı


HAFTANIN YEMEKLERİ-78

Herkese selamlar,

Ben sevmem ama memleketimin kabak tatlısı çok meşhurdur.
Kulakları çınlasın bir arkadaşımızın annesi Fatma teyze o kadar güzel kabak tatlısı yapardı ki o yapınca hapur hupur yerdim sevmememe rağmen
Şimdi bu kadar övdüm ya merak ettiniz amaaaan kabak tatlısı değil mi ne farkı var benim yaptığımdan diye
Farkı cam gibi incecik olması canımcıklarım


Tarif gayet kolay, yapacağınız ilk kabak tatlısını bu tarife göre hazırlamanızı şiddetle tavsiye ederim. Emin olun bir daha başka türlü yapmak istemeyeceksiniz.

Söylemesi benden denemesi sizden...

Balkabağı kış sebzesidir. O yüzden tatile Ege taraflarına gittiğinizde uğrayında Aydın' da Rüştü' nün yerinde erbabından kabak tatlınızı yiyin diyemiyorum malesef. Ama insan oğlu bu ne zaman nereden ne çıkacağı belli olmaz. Bir nedenle özellikle Ekim ayında yolunuz Aydın' a düşerse muhakkak uğrayın derim :))
http://www.hurriyet.com.tr/cuma2010/16151684.asp

Kabak Tatlısı


Malzemeler:

2 kg balkabağı
1 kg şeker ( şekerini zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Ceviz


 
Yapılışı:

Balkabağını düzgün parçalara bölün, rendenin cips yapma kısmıyla doğrayın, yani aynı cips gibi olacak incecik.

Oldukça yayvan bir çelik tencereye bir sıra kabak -bir sıra toz şeker olarak döşeyin. Tencerenin kapağını kapatarak 1 gece bekletin.

Sabah kabak suyunu salmış olacak, altını yakın ama kısık ateşte, sakın kapağını kapatmayın, karıştırmayın, böylece pişene kadar kaynatın, olmasına yakın limon suyunu ilave edin, kendi suyunun dışında su ilavesi gerektirmez.

Suyunu iyice çekince artık pişmiştir, üzerine toz halinde ezdiğiniz cevizi bolca dökün.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...