14 Ocak 2012 Cumartesi

Portakallı Havuç Çorbası ve Püreli Köfte


HAFTANIN YEMEKLERİ-67

Herkese merhaba,

Ocak ayının son tarifi için kış ayına yakışır bol vitaminli bir çorba yayımlayayım dedim :))


Tanıdığım birçok kişide ateş yükselmesi sorunu var. Bildiğiniz gibi grip virüsü her yıl kendini yeniliyor. Bu yılki grip çok inatçı olduğu için keçi gribi deniyor hatta...

Siz siz olun kendinize dikkat edin, çok hasta kişilerle yan yana gelmemeye çalışın. Kişisel hijyeninize de her zamankinden daha çok özen gösterin.
Ve tabiki beslenmesinize (dolayısı ile vücut direncinizi aktif tutmaya) dikkat edin.

Çorbamız bol vitamin içeriği nedeni ile vücut direncinizi arttıracaktır. Benden söylemesi :))))

Uzun süredir fazlasıyla pratik yemek tarifleri verdiğimi farkettim. O nedenle bugün önemli davet sofralarınızda yer almaya aday güzel bir tarif vermeye karar verdim. Zor değil merak etmeyin. Sadece gerçek bir ana yemek e haliyle milföylü tariflerden azcıcık daha zor :))))

Portakallı Havuç Çorbası

Malzemeler:
 
-4 havuç
-1 patates
-1 soğan
-5 su bardağı su
-100 ml portakal suyu
-25 gr tereyağı
-Tuz
-Karabiber

Yapılışı:


*Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.
*Yumuşayan sebzeleri blender dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.



Püreli Köfte
Malzemeler:
 
500 gram kıyma
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
4-5 adet patates
3 adet havuç
75 gram tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber

Sosu için:
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Tuz, karabiber
 
Yapılışı:
 
KIYMAYI geniş bir kaba alın. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanoz, 1 adet yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Patatesleri ve kabukları temizlenmiş havuçları ayrı ayrı haşlayın.
 
Patatesleri temizleyip, sıcakken çatalla ezin. Üzerine havucun haşlama suyundan 1 çay bardağı, 1 adet yumurta, tereyağı ve tuz ilave edip karıştırın. Kıymalı harcı yağlı kağıt üzerine 35x40 cm ebadında yayın. Üzerine patates püresini ekleyin.
 
Havuçları bütün olarak pürenin üzerine yerleştirin. Yağlı kağıt yardımı ile malzemeyi yuvarlayıp rulo yapın. Kağıdın üzerine zeytinyağı sürün. Köfteyi bir fırın tepsisine yerleştirin.
 
Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 30 dakika pişirin. 10 dakika fırında bekletin. Daha sonra servis tabağına alıp dilimleyin.
 
Diğer taraftan sos için zeytinyağını bir tavaya alın. Üzerine kabukları soyulduktan sonra küp doğranmış domates, tuz ve karabiber ilave edin.
 
Yumuşayana kadar sote edin. Sosu köftenin üzerine gezdirip servis yapın.
 
Afiyet Olsun
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...