14 Ocak 2012 Cumartesi

Narlı Et Kavurma ve Nohutlu Patates Çorbası

HAFTANIN YEMEKLERİ-45

Herkese selamlar,

Güzel bir arife günü...
Havada bayram sıcaklığı var :)))

Bayram et bayramı olunca nesiz olmaz tabiki kavurmasız...
Kim ne derse desin bayram günü kurulacak sofraların vazgeçilmez yemeğidir kavurma...
Biraz renk katıp bu bayram kavurmalarımızı narlı yapmaya ne dersiniz?
Gelin deneyelim...


Narlı Et Kavurma

Malzemeler:

500 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet nar
4 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı margarin
Karabiber
Tuz


Yapılışı:
Narları soyup tanelerini ayıklayın.

Tencereye margarinle birlikte etleri koyun. Zar şeklinde doğradığınız soğanları da ekleyip etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Etler suyunu çektikten sonra karabiber ve tuz ekleyin. Çok kısık ateşte 15 dakika kavurun. Üzerine unu tuz serper gibi serpiştirip kavurmaya devam edin. Narı ekleyip 2 dakika daha kavurup sıcak servis yapın.


Sofra bir de çorbasız olmaz...
Mis gibi birde Nohutlu Patates çorbası yapalım mı?

Nohutlu Patates Çorbası

Malzemeler:
5 patates
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1.5 çay bardağı haşlanmış nohut
1 soğan
3 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
5 su bardağı su
Tuz


Yapılışı:

Patatesleri iyice yıkayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezerek püre haline getirin.  Margarini tencerede eritin. Soğanları kıyıp pembeleştirin. Bulgur ve 5 bardak suyu ekleyip 20 dakika kadar pişirin. Salçayı biraz çorba suyu ile ezin. Patates püresi, haşlanmış nohut, salça ve tuzu çorbaya ilave edip karıştırın. 6-7 dakika daha pişirin, nane serpip ateşten alın. 5-6 dakika dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

İyi bayramlar sevgiler :)))))


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...