14 Ocak 2012 Cumartesi

Maydanoz Çorbası ve Ispanak Soslu-Etli Tart

HAFTANIN YEMEKLERİ-65

Herkese günaydın,

İyi haftalar...

Sizde benim gibi hep benzer çorbalar yapmaktan şikayetçiyseniz denemeniz için size farklı bir çorba... Öyle çorba mı olur demeyin deneyin kaybedecek ne var ki :)))

Tartımıza gelince aslında bence içeriği istediğiniz gibi değiştirebileceğiniz güzel bir sunum tekniği. Ben Ispanak soslu ve etki bir tarif vereceği, siz istediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz...

Sevgiler, görüşmek üzere...

Maydanoz Çorbası
 
Malzemeler:
 
1 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
2 çorba kaşığı un
1/4 limon suyu
yeterince su
1 demet maydanoz yaprakları
kızarmış ekmek parçaları
4-5 çorba kaşığı sıvı yağ
tuz,karabiber,pulbiber
 
Yapılışı:
 
Maydanoz yapraklarını yıkayıp iri doğrayalım.Tencereye yağı alıp unu ekleyerek sararana kadar çevirelim.5-6 su bardaği su azar azar ve karıştırarak ilave edelim.Maydanozları ilave edelim.Sürekli karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirelim.Çorbayı ateşten almadan kısa bir süre önce yumurta sarısını,limon suyunu ve kremayı bir kapta çırparak karıştıra karıştıra ilave edelim.Tuzunu biberini ayarlayalım.Çorbayı bir taşım daha kaynatıp ateşten alalım.Üzerine pul biber ve kızarmış ekmek parçalarını ilave edip servis yapalım.

Afiyet Olsun…




Ispanak soslu ve etli tart
 
Malzemeler:
 
-4 milföy hamuru
-1 paket Dana Kuşbaşı
-1 kırmızıbiber
-1 sarı biber
-2 çorba kaşığı sıvıyağ
-1 çorba kaşığı un
-200 ml krema
-Yarım kilo ıspanak
-1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
-20 gr tereyağı

 
Yapılışı:
 
Tuzlu tartı sebze yemeği olarak düşünebilir misiniz? Neden olmasın! Sebzelerle harmanlanan etleri, kremalı ıspanak püresi ile doldurulmuş milföy çanaklarında sunmak hem şık, hem de çok lezzetli.

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın. Ispanak sos için, ıspanakları yıkayıp ince kıyın. Sıvıyağı tencerede ısıtın ve unu ekleyip kavurun.

 Krema ve ıspanağı ekleyip 20 dakika pişirin. Milföy hamurlarını oklavayla hafifçe incelterek açın. Yağladığınız küçük tart kalıplarının içine yerleştirin. Kenarlardan taşan fazlalıkları bıçakla kesin.

Hamurların üzerine yağlı kağıtları yerleştirip hamurun pişerken Kabarmasını önlemek için üzerlerine birer avuç kuru fasulye serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Fırından çıkardığınız milföylerin içindeki fasulyeleri yağlı kağıtlarla birlikte alın. Daha önceden hazırlamış olduğunuz ıspanak sosunu tartların içine eşit miktarlarda bölün.

Üzerlerine etleri paylaştırın. Küp şeklinde doğradığınız biberlerle süsleyin. Toz kırmızıbiberi tereyağında kızdırıp etlerin üzerine dökün. Sıcak servis yapın.Ispanak soslu ve etli tart artık hazır,

Afiyet olsun.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...