14 Ocak 2012 Cumartesi

Neşeli Ayva

HAFTANIN YEMEKLERİ-66

Herkese merhaba,

Eskilerin bir lafı vardır. Ayva bolsa o kış çok soğuk geçer derler. Ben ayvayı çok severim ama soğuktan da bir o kadar nefret ederim. Hem ayva bol olsa hem de sıcak olsa olmaz mı????

Bu yıl ayva bol gördüğüm kadarı ile. Mis gibi ekmek ayvaları standlardan bana göz kırpıp duruyor. Bende onların hatırını kırmıyor ve hemen ayvalı bir tarif yayımlıyorum...

Damak zevkiniz yada evde bulunan meyvelerle tarifi farklılaştırabilirsiniz. Ama denemeye değer bir tarif baştan söyleyeyim :)))

Neşeli Ayva

Malzemeler:

1 su bardağı su
500 gr ayva
Yarım su bardağı toz şeker


Krema için
   1 su bardağı süt
   1 su bardağı krema
   140 gr toz şeker
   1 yumurta
   1 yumurtanın sarısı
   50 gr un
   20 gr margarin
   1 paket vanilya
   6 yemek kaşığı çilek/vişne/nar

 
Süslemek için
   Minik bisküviler
   Meyve şekerlemesi
   Fındık
   Fıstık
   50 gr bitter çikolata

 
Yapılışı:
 
Ayvalar dağılıncaya kadar pişirin. Ayvaları çıkarıp püre haline getirin.Krema için, süt, krema ve vanilyayı ufak bir tencerede karıştırıp kaynayıncaya kadar pişirin. Bir kapta yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Unu ilave edip karıştırmaya devam edin. Bu karışımı kaynamakta olan karışıma ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edin. Kremayı ikiye bölün. Yarısına çilek yada arzu ettiğiniz meyveyi karıştırın. Bardakların en altına ayva püresini paylaştırın. Üzerine beyaz kremayı ekleyin. Tekrar ayva püresini ilave edin. En üste meyve aromalı kremayı dökün ve soğumaya bırakın. Süslemek için bisküvilerin üzerine fındık fıstık serpiştirin. Üzerlerine eritilmiş çikolata dökün. Servis yapın.
 
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...