14 Ocak 2012 Cumartesi

Sandal Börek ve Süzme Sebze Çorbası


HAFTANIN YEMEKLERİ-41

Herkese merhaba,

Birçoğunuz ile görüştük belki ama Perşembe günü neden tarif yayımlamadığımı açıklayarak sözlerime başlamak istiyorum.

Çok zor bir hafta geçirdik ailecek. Pazartesi Alara' nın biraz üşüttüğünü söylemiştim ya, bu üşütme malesef birazdan çok öteymiş. Akşam daha da kötüleşince hastaneye götürdük ve bizi şok eden Zatürre teşhisi kondu. Serumlar, oksijen maskeleri, kanda gaz ölçümleri derken birsürü kablo ile donanan ve alışık olduğu serbestliğin aksine 1 m2' lik yatakta sıkılan küçük canavarı zapdetmek hiçte kolay olmadı tahmin edeceğiniz üzere. Uykusuz, yorgun, stresli günler beni de hasta etti bir ara ama mecbur hemen toparladım.Hastaneden Perşembe akşamı çıktık. Cumartesi kontrolümüz vardı fakat çok şükür ki herşey yolunda görünüyor. Hızla iyileşiyormuş bebeğim.

İyi dilekleriniz, destekleriniz için bu vesile ile bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

İşte Perşembe tarifini yayımlamamamın nedeni bu. Pazartesi ise bir eğitimde olacağımdan yine yayımlamam zor olacak o nedenle bugünden mailimi atayım dedim :)))))


Size 2 güzel tarifim var...

(Böreğin içini istenen farklı malzeme ile değiştirebilirsiniz. Aslında börekten çok böreğin sunumunu çok beğendim ve sizlerle paylaşmak istedim.)
Sandal Börek


Malzemeler:

1 Paket (20 Tane) Milföy Hamuru
2 Su Bardağı Yeşil Mercimek
1 Tane Kuru Soğan
1 Çay Bardağı Sıvıyağ
Kırmızıbiber,Karabiber,Tuz

Üzeri için:

Çörek Otu
Yumurta Sarısı

Yapılışı:

Mercimek haşlandıktan sonra suyu süzülür. Ayrı bir tencerede soğan sıvıyağda kavrulur. İçerisine haşlanan mercimek, kırmızıbiber, karabiber ve tuz eklenerek karıştırılır. Milföy hamurunun bir tanesinin sağından ve solundan birer cm aralıklarla üçer cm.lik şeritler oluşturulacak şekilde çentikler yapılır. Bu şeritlerden en üstteki ve en alttaki sağda ve solda ucuca birleştirilir. Oluşan sepete mercimekli iç doldurulur. Öteki şeritler sağlı sollu mercimeklerin üzerini kapatacak şekilde birleştirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilip 200 derece fırına verilir.



Süzme Sebze Çorbası

Malzemeler:
 
2 patates
1 havuç
1 kabak
1 kereviz
Yarım kase konserve bezelye
1.5 çorba kaşığı margarin
2 soğan
2 çorba kaşığı un
7-8 su bardağı et suyu
Tuz, pulbiber 
 
 
Yapılışı:


Patates, havuç, kereviz, kabak ve soğanları temizleyip iri küpler halinde doğrayın. Bezelyenin suyunu süzün.  Margarini tencerede eritin. Soğanı ekleyip pembeleştirin. Sebzeleri ilave edip 5 dakika kavurun. Unu ekleyip sararıncaya kadar kavurmaya devam edin. Tuz ve et suyunu ilave edip 30 dakika pişirin.
Çorbayı süzgeçten geçirin ya da blenderle ezin.


0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...