22 Şubat 2012 Çarşamba

Zerde

HAFTANIN YEMEKLERİ-167

Herkese merhaba,

Orta okuldayken yazları 1 ay anneannemlerde kalırdık kuzenler falan cümbür cemaat...

O dönemlerden aklımda kalan nadide anılardan biri de anneannemin yaptığı zerdelerdir...

Safranbolu gezisinde yaşadığım safran allerjisi deneyiminden sonra cesaret edip yiyebilir miyim bilmiyorum fakat hayatında hiç zerde yemeyen biri varsa bence mutlaka bu tarifi denemeli...

Sevgiler, görüşmek üzere

Zerde

Malzemeler:

2 su bardağı pirinç,
1 çorba kaşığı kuşüzümü,
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık,
1 çorba kaşığı patates nişastası,
1,5 çorba kaşığı toz şeker,
1 çorba kaşığı gülsuyu,
yarım çay kaşığı safran,
8 bardak su.



Yapılışı:

Pirinç ayıklanır, yıkanır.
Tencereye 7 bardak su konur, kaynatılır. Sonra pirinçler ilave edilir.
Yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Nişasta bir kaba konur, 1 bardak su ilave edilir, ezilir. Sonra, pi­rincin bulunduğu tencereye dökülür.
Safran 1 fincan sıcak suda eritilir. O da tencereye dökülür.
Şeker ile limonsuyu ilave edilir. 1-2 taşım daha kaynatıldıktan son­ra ateşten alınır.
Kaselere boşaltılır. Üstlerine kuşüzümü ile fıstık serpiştirilir. (Farklı malzemelerle de süsleme yapılabilir)
Soğuduktan sonra servis yapılır.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...