1 Mart 2012 Perşembe

Kelebek Kurabiye

HAFTANIN YEMEKLERİ-169

Herkese merhaba,


Çay saatlerinin, misafir ikramlarının gözdesidir kurabiyeler...
Çeşit çeşitte kurabiye tarifi biliyorsunuzdur eminimki...


Fakat bugünkü tarif hem biz yetişkinler hem de çocukların hoşuna gidecek cinsten.
Üstelik yapımı da zor değil...


Bu tarifi kızımla birlikte bu haftasonu deneyeceğim. Umarım başarılı oluruz :)))


Sevgiler, görüşmek üzere

Kelebek Kurabiye


Malzemeler:

1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 çorba kaşığı kakao
1 yumurta
1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu


Yapılışı:

- Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın içerisinde elinizle iyice karıştırın. Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.

- Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın.

- 2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.

- Yaptığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın. Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.


- Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin. (hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk olabilir) Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıçak yardımı ile düzgünce kesin. (kelebeğin antenlerinin düzgün olması için)

- Buzdolabından çıkardığınız ve bir kaç dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı büyüklükte açın (2 streç film arasında açılması önerilir) ve hamurları dikkatlice birbirinin üzerine koyun.

- Daha sonra ruloyu tam ortasından ikiye bölüp, streç filme sarıp dondurucunuzda yarım saat bekletin.(Yoksa düzgün kesemezsiniz).

- Soğuyup biraz sertleşen hamurların bitiş yerleri üste gelecek şekilde sade ve kakaolu hamuru yan yana getirin ve birbirine hafifçe yapışmasını sağlayın. Keskin bir bıçak yardımıyla çok kalın olmayacak şekilde dilimleyin.
- Dilimlediğiniz parçaları tezgâhın üzerinde sıralayın (hamurlar çok sert olduğu için bir kaç dakika şekil alabilecek yumuşaklığa gelmesini bekleyin).
- Başparmağınız ve işaret parmağınız yardımıyla tam ortalarından hafifçe sıkarak ortaya doğru birleştirin (kelebeğin kanatlarının oluşması için). Bu sayede hem hamurlar birbirine yapışacak hem de kelebek şeklini alacaklar.
- Kelebeklerin antenlerini oluşturan parçaları hafifçe birbirinden ayırıp, çekerek daha da belirgin hale getirebilirsiniz. Kelebek şeklini alan hamurları yağlı kâğıt serilmiş tepsiye sıralayın, önceden ısıtılmış 160 deredeki fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.


 









0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...