5 Mart 2012 Pazartesi

Kuru Börülce Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-170

Yeşil yapraklı kereviz ve enginar, mis gibi tazecik börülce, dalgan yani ısırganotu...

Bunları bulmak çok kolay olmuyor bizim buralarda...

Hal böyle olunca Aydın' a ve Egeye dair özlemlerimin başında da alışkın olduğum lezzetleri bulamamak geliyor...

Neyseki tazesini bulmak zor olsa da kuru börülce salatası ile özlememi gideriyorum ara sıra. Bu güzel tarifi sizinle de paylaşmak isterim. Bu sayede sizde deneyip bizim oralardan bir esinti yakalayabilirsiniz :)))

Börülce, vitamin ve bitkisel protein açısından zengin bir sebzedir.
Yeşil sebzelere salatasını yapabileceğiniz gibi Börülceleri
haşladıktan sonra sarımsaklı yoğurtla karıştırıp tatmanızı da
tavsiye ederim :)

Kuru Börülce Salatası

Malzemeler:

Aslında standart olan tek şey börülcenin kendisi, onun dışında kullanacağınız tüm malzemeler size kalmış, malzemelerinize her türlü yeşilliği, domatesi vs ekleyebilirsiniz...

- 100 gr kuru börülce
- 2 baş taze soğan
- ½ demet maydanoz
- ½ Limon suyu ( isteğe göre nar ekşisi de eklenebilir)
- ½ Dereotu (dereotu sevmiyorsanız koymayın)
- 2 kaşık zeytinyağı
- Kırmızı biber
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber

Yapılışı:

Salatanızı akşam yapacaksanız sabahtan börülceleri sıcak suya koyup akşama kadar bekletmenizi öneririm.
Börülceleri düdüklü tencerede buharı çıkana dek pişirelim. Daha sonra süzelim ve ayrı bir tencerede  5-6 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim.  Bir tane alıp pişip pişmediğine bakmanızı öneririm.
Pişen börülcelerimizi süzelim ve kasemizin içine börülcelerimiz koyalım.
İçine baharatlarımızı koyup karıştıralım. Soğanları, kırmızı biberi ve dereotunu ince ince kıyıp salatamıza koyalım.
Son olarak salatamızın sosu için zeytinyağı, tuz ve nar ekşisini güzelce karıştıralım ve salatamızın üzerine dökelim.
İyice karıştırdıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun…



0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...