27 Şubat 2012 Pazartesi

Mercimekli Simit Böreği

HAFTANIN YEMEKLERİ-168

Herkese merhaba,

Milföyle kolayca hazırlanabilecek alternatif bir börek tarifim daha var bugün sizlere...

Tarifin aslı mercimekli olsa da aynı metodla peynirli, patatesli, kıymalı yada istediğimiz iç malzemelerle börek yapabiliriz..

Sunum olarak gayet başarılı, lezzetinin de yerinde olacağından şüphem yok.

Tarifimiz bu konuda usta sıfatı yakıştırabikleceğim umutsepeti.blogspot.com dan alıntıdır...

Mercimekli Simit Böreği

Malzemeler:

·  Yarım paket milföy hamuru
·  1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
·  1 adet soğan
·  1adet domates
·  1 tutam maydonoz
·  1 tatlı kaşığı biber salçası
·  tuz
·  taze çekilmiş karabiber
·  un
·  merdane :)
·  3 çorba kaşığı sıvıyağ
   Üzeri İçin;
·  yumurta sarısı
·  Çörekotu
   Yapılışı:
Tavaya sıvıyağı alıp,küp küp doğranmış soğanları ilave ediyoruz.
Soğanlar yumuşayınca,biber salçasını ekleyip 5 dk. kadar kısık ateşte soteliyoruz.
Kabukları soyulup incecik doğranmış domatesleri, haşlanmış mercimekleri,tuz ve karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
Tüm malzeme birbiriyle kaynaşınca,tavayı ateşten alıyoruz :)
İnce kıyılmış maydonozları ekleyip soğumaya bırakıyoruz..
İç harcımız soğurken,milföy hamurlarını açmamız gerekiyor.
Düz bir yüzeye un serpiştirip  hamuru enine ve boyuna açarak kare bir hamur elde ediyoruz.
Kare hamuru ortadan ikiye kesiyoruz.
Hamurun kenarına iç malzememizden  koyarak,rulo yapıp,uçlarını iyice birbirine yapıştırıyouz.
Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine alıp,üzerine bıçakla derin çizikler atıp,yumurta sarısı ve çörekotu serpiştirip,fırının börek ayarında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz..

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...