11 Mart 2012 Pazar

Beşamalli Patlıcan

HAFTANIN YEMEKLERİ-172

Herkese merhaba,

Bugün yine ızgara etlerin yanına servis edebileceğimiz başarılı bir tarifimiz var...

Hem kolay, hem pratik, hem göze hem de mideye hitap ediyor :))))

Beşamalli Patlıcan

Malzemeler:

4 adet patlıcan
1 su bardağı sıvıyağ
tuz
Beşamel Sos İçin;
2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin
2 yemek kaşığı (tepeleme) un
1,5 su bardağı süt
tuz, karabiber
Üzeri İçin;
Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Yapılışı:
1- Patlıcanların saplarını kısaltın. Yıkayın ve alacalı soyun.
2- Her patlıcana çok derine kaçmadan boyuna bir çizik atın.
3- 1 su bardağı sıvıyağda patlıcanları önlü arkalı kızartın ve peçete serilmiş tabağa alarak yağını çektirin.
4- Beşamel sos için 2 yemek kaşığı teremyağı tavaya alın ve ocağı en kısık haline getirin.
5- Tereyağ erimeye başlayınca unu ilave edin ve kavurmaya başlayın.
6- Un rengini çok hafif değiştirip kokmaya başlayınca azar azar sütü ilave edin.
7- Hızlıca çırparken sütü ilave etmeye devam edin. Tüm sütü eklediğinizde tuz ve biber ile tatlandırın.
8- Sos tavada iz bırakıncaya kadar kısık ateşte karıştırın ve ocaktan alın.
9- Kızarttığınız patlıcanları fırın tepsisine alın. Yarıkları kaşık yardımıyla genişleterek hazırladığınız sosu içlerine paylaştırın.
10- Rendelediğiniz kaşar peynirini patlıcanların üzerine serpiştirerek 180 derece önceden ısıtılmış fırında patlıcanların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
11- Sıcak ya da ılık servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...