8 Mart 2012 Perşembe

Kavala Kurabiyesi

HAFTANIN YEMEKLERİ-171

Pastanelerde görüp iç geçirdiğiniz meşhur kurabiyelerden birinin tarifini yayınlamak istedim bugün sizlere...

Tarif emsallerine göre oldukça kolay ve başarılı...

Tarifimiz pemberehber.com sitesinden alıntıdır...

Kavala Kurabiyesi

Malzemeler:

- 1 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı file badem
- 3 çorba kaşığı tereyağ (60 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurtanın beyazı
- 2/3 damla vanilya esansı (Dr.Oetker vanilya esansı) yada yarım paket vanilin

Yapılışı:

1- File yada kırık badem teflon tencereye alınır ve kavrulur.
2- Bademlerin üzerine un ilave edilir ve unun kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
3- Un-Badem karışımı ılıyınca içine tereyağı, yumurta beyazı, kabartma tozu, vanilya esansı da eklenip bir hamur yoğurulur.
4- Oklava ile bir miktar açılan hamur, çay bardağı yardımıyla kesilir. Ay şekli verilir.
5- 180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
6- Kurabiyeler pudra şekerine bulanır.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...