HAFTANIN YEMEKLERİ-171
Pastanelerde görüp iç geçirdiğiniz meşhur kurabiyelerden birinin tarifini yayınlamak istedim bugün sizlere...
Tarif emsallerine göre oldukça kolay ve başarılı...
Tarifimiz pemberehber.com sitesinden alıntıdır...
Kavala Kurabiyesi
Malzemeler:
- 1 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
- Yarım su bardağı file badem
- 3 çorba kaşığı tereyağ (60 gr)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 yumurtanın beyazı
- 2/3 damla vanilya esansı (Dr.Oetker vanilya esansı) yada yarım paket vanilin
Yapılışı:
1- File yada kırık badem teflon tencereye alınır ve kavrulur.
2- Bademlerin üzerine un ilave edilir ve unun kokusu çıkıp hafif pembeleşinceye kadar tahta kaşıkla karıştırılır.
3- Un-Badem karışımı ılıyınca içine tereyağı, yumurta beyazı, kabartma tozu, vanilya esansı da eklenip bir hamur yoğurulur.
4- Oklava ile bir miktar açılan hamur, çay bardağı yardımıyla kesilir. Ay şekli verilir.
5- 180 dereceye ayarlanıp önceden ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirilir.
6- Kurabiyeler pudra şekerine bulanır.
Yaz tatilimiz
-
Merhaba,
Anneannede kalmak demek;
kuzenleri görmek demek,
bisiklete binmek demek,
denize girmek demek,
kum oynamak demek,
gece yarılarına kadar sokaklarda ...
10 yıl önce
0 yorum:
Yorum Gönder