14 Mart 2012 Çarşamba

Üç Renkli Tatlı

HAFTANIN YEMEKLERİ-173

Herkese merhaba,

Bisküvi ve pudinginiz varsa bu ikili ile muhteşem tatlılar yapabilirsiniz...

İşte bu muhteşem tatlardan birinin tarifini vereceğim size bugün...

Tarifimiz http://tumayinmutfagii.files.wordpress.com/ dan alıntıdır...

Üç Renkli Tatlı

Malzemeler

- 1 paket kakaolu puding
- 2 paket vanilyalı puding
- 2 su bardağı vişne suyu
- 4 su bardağı süt
- 1 paket bisküvi (dilediğiniz çeşit olabilir)
- Üzerini süslemek için hindistan cevizi

Yapılışı
- 2 su bardağı süte 1 paket kakaolu pudingi katıp pudinginizi hazırlayın.
-  Borcamınızı ıslatıp (dilimleri kestikten sonra kolay çıkması için) kakaolu pudingi yayın. (Siyah kat)
-  Üzerini bir sıra bisküvi ile kaplayın. Dilerseniz bu bisküvi katının üstüne dövülmüş ceviz de koyabilirsiniz.
-  Tencerenize bu sefer 2 su bardağı sütü koyup 1 paket vanilyalı pudingi boşaltıp hazırlayın.
-  Bisküvilerin üzerine dökün ve bir sıra bisküvi ile daha kaplayın. (Beyaz kat)
-  Son olarak pembe kat içinde 2 su bardağı vişne suyuna 1 paket vanilyalı pudingi katıp hazırlayın ve borcamın en üstüne dökün. (Pembe kat)
-  Bu renklendirmeleri istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Süt yerine kullanacağınız farklı renkteki meyve suları ile katlarınızın rengi de değişecektir.
-  Tatlınız oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini hindistan cevizi ile süsleyip buzdolabına kaldırın. Dilerseniz bir gün bekletebilirsiniz buzdolabında.

-  Dilimleyerek servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...