22 Mart 2012 Perşembe

Havuç Tatlısı

HAFTANIN YEMEKLERİ-175

Herkese merhaba,

Baharın kendini hissettirmeye başladığı bugünlerde kıştan kalma bir lezzetle karşınızdayım...

Havuç severler mutlaka denesin...

Havuç Tatlısı

Malzemeler

Yarım kilogram havuç
1 buçuk kase şeker (tercihinize göre belirleyin)
Yarım limon yada yarım kaşık kadar limon tuzu
Bir kase Hindistan cevizi
İki yemek kaşığı nişasta

Yapılışı:

Öncelikle soyduğunuz havuçları tencerede suyla haşlayın.
Haşlanmış olan havuçların suyunu süzüp ezin.
Ezdiğimiz havuçlara nişasta ve şeker ekleyip tencerede kısık ateşte pişirin.
Limon tuzu yada limon suyunu ekleyip ocağın altını kapatın.
Bir tepsi yada borcama Hindistan cevizinin yarısını serpelim.
Ardından karışımı da dökün.
Hindistan cevizinin kalan yarısını da tatlının üzerine serpin ve tatlıyı Buzdolabında dinlendirip servis yapın.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...