19 Mart 2012 Pazartesi

Mimoza Salatası

HAFTANIN YEMEKLERİ-174

Herkese merhaba,

Baharın yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı bu günlerde biz hanımların yaza hazırlık diyetleri de gün yüzüne çıktı...

Zaten hava ısındıkça daha hafif birşeyler yemek istiyor insan...

Bugün sizlere uzun zamandır adını duyduğum fakat henüz deneme fırsatı bulamadığım bir salata tarifi vermek istiyorum...

Görsel bir şölen olan bu salata sofralarınızın en beğenilenleri arasına kısa zamanda gidecektir...

Tarifi ve görseli yemekzevki.net adresinden aldım, fakat internette çok daha farklı mimoza salatası örnekleri bulabilirsiniz...


Mimoza Salatası

Malzemeler:

-patates (4-5 ufak boy patates)
-havuç (1 orta boy)
-beyaz lahana (üzerine tuz serpip dinlendirin sonra hafifçe sıkıp kullanın)
-3 adet haşlanmış yumurta (beyazını ince ince kıyın sarısını rendeleyin)
-ceviz (salatanın tabanı ve üzeri için)


sosu için:
ince kıyılmış dereotu
sarımsak
mayonez (tercihe bağlı)
süzme yoğurt
tuz
yarım limon suyu


Yapılışı:

Patates ve havuç haşlanıp rendeleyin.
Beyaz lahanayı ince ince kıyıp tuzla hafifçe ovup sıkın.
Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanıp beyazı ince kıyın ve sarısını rendeleyin.
Sos için, yoğurda diğer malzemeleri de ekleyip fazla karıştırıp sulandırmadan sosu hazırlayın.
Servis tabağına kelepçeli kalıbın çemberini yerleştirin ve bolca dövülmüş cevizi tabağa yayın. Üzerine rendelenmiş patatesi yayıp çok hafifçe kaşığın tersiyle bastırın. Üzerine bir kaç kaşık sostan sürün. Havucu da rendeleyip aynı şekilde yayın ve yine sostan yayın. Lahanaları da yayıp kalan sosu üzerine dökün. Yumurtaların beyazını ve sonra da sarılarını ufalayıp salatanın üzerine yayın. Salatanın üzerini bol cevizle kaplayıp bu şekilde 2-3 saat buzdolabında dinlendirin. Servise yakın çemberi çıkarıp biraz daha buzdolabında bekletin, dilimleyerek servis yapın.





0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...