25 Mart 2012 Pazar

Saçaklı Dolgu Poğaça

HAFTANIN YEMEKLERİ-176

Herkese merhaba,

Biz hanımlar sofralarımızda kolay fakat bir o kadar gösterişli yemekleri severiz.
Bugünkü tarifimiz de hem kolay hem de gayet süslü püslü :))))

Tarif nefisyemektarifleri.com' dan alıntıdır...

Saçaklı Dolgu Poğaça

Malzemeler

1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 paket instant maya veya yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı şeker
2.5 su bardağı un

Üzeri için;
1 yumurta sarısı

İç harcı için:
100 gr beyaz peynir
yarım paket labne peyniri

Süslemek için:
rendelenmiş kaşar peyniri
rendelenmiş sosis
ince kıyılmış maydonoz

Yapılışı

- Ilık süt, şeker, tuz, sıvıyağ ve maya karıştırılır, un azar azar eklenir ve çok yumuşak kıvamda hamur elde edilir.(elinize hamur yapışırsa,elinizi sıvığa batırıp yoğurun).
- Yoğurulan hamur kabarana kadar ılık ortamda bekletilir.
- Kabaran hamur cevizden küçük bezeler koparılır ve tepsiye dizilir ve tekrar kabarmaya bırakılır (yaklaşık 1.5 saat bekletin, böylece fırında pişerken 2 katı kabardığını göreceksiniz).
- Kabaran hamurların üzerine yumurta sarısı sürülür ve fırına verilir. 175 derece de üzeri kızarana kadar pişirilir.
- Pişen bezeler soğutulur ve soğuyan bezeler bıçak yardımıyla ikiye ayırmayacak şekilde ortadan kesilir,  içine hazırlanan peynirli harç sürülür. (harç beyaz peynir ve labnenin karışımı ile elde edilir)
- Kapatılan bezenin ağız kısmınada hafif harçtan sürülür ve rendelenmiş kaşar, ince kıyılmış maydonoz veya rendelenmiş sosise batırılır ve servis tabağına alınır.

Afiyet olsun







0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...