29 Mart 2012 Perşembe

Portakallı İrmik Helvası

HAFTANIN YEMEKLERİ-177

Herkese merhaba,

Eskiden beri canım gece yarısı tatlı birşey çekti mi üşenmem irmik helvası yaparım. Sizde benim gibi irmik sevenlerdenseniz bu tarifi de bu akşam deneyiverin :)))

Görüşmek üzere...

Portakallı İrmik Helvası

Malzemeler

2 su bardağı irmik
100 gr tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 portakal kabuğu rendesi
Şerbeti için:
1 su bardağı su
2 su bardağı süt
1.5  su bardağı tozşeker

Yapılışı

Tereyağı tencereye alınarak eritilir. üzerine irmik ve fıstık
ilave edilerek karıştıra karıştıra kavrulur. Diğer taraftan şerbeti için; süt,
tozşeker ve su tencereye alınarak kaynatılır. Kavrulan irmik sık sık karıştırılarak
altının yanması engellenir. Kavrulunca portakal kabuğu rendesi eklenerek
beklemeden kaynamış şerbet ilave edilir. Kısık ateşte kapağı kapalı
3-4 dk. suyu çekinceye kadar pişirilir. Dilenirse içi çıkarılmış portakal
kabuğu çanağında servis yapılır.




0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...