29 Mart 2013 Cuma

Çikolata Tabağında Meyveli Pasta

HAFTANIN YEMEKLERİ-271

Herkese merhaba,

Herkes öyle midir bilmiyorum ama ben kesinlikle yaz meyvelerini kış meyvelerine göre daha çok severim. Baharın yavaş yavaş gelmeye başlayacağı bu günlerde gözüm hep manav tezgahlarında. En sevdiğim meyveleri hasretle bekliyorum :))

Az sonra size vereceğim tarifi bulalı epey oldu aslında ama denemek için yaz meyvelerini beklemekteyim. Fakat o kadar gözüm kaldı ki biran önce sizinle de paylaşmak istedim. Arzu eden hemen kış meyveleri ile deneyebilir yada benim gibi yazı bekleyebilir...

Bu arada çikokapları kahve dünyasından hazır da alabilirsiniz. Ama bence ev yapımını tercih etmenizi tavsiye ederim.

Tarifimiz http://gobusunlezzetdiyari.blogspot.com sitesinden alıntıdır.

Sevgiler, görüşmek üzere


Çikolata Tabağında Meyveli Pasta


Malzemeler

200 gr bitter çikolata
1 yemek kaşığı tereyağı
Puding
3,5 su bardağı süt
Hazır kek (pasta tabanı)

Yapılışı
5 adet bardak için 200 gr bitter çikolata benmari usulü eritilir. (Çikolata ve tereyağı bir kabın içerisine konur, ve o kap ta su dolu bir kabın içine yerleştirilir.) Eriyen çikolatala kalın tabaka halinde plastik su bardakların her tarafına sürülür. 1 yemek kaşığı dolusu (az gelirse ilave edilir) çikolatayı dibine dökerek yan yatırıp, evire çevire her yerine ulaşmasını sağlayabilir sonra da kaşıkla düzeltebilirsiniz. Çikolata ile kaplanan bardaklar buzluğa kaldırılır. İyice sertleşmesi sağlanır.
Çikolataların soğumasını beklerken az miktarda pasta kreması hazırlamanız gerekiyor. Bunun için muzlu, limonlu, çilekli yada çikolatalı crema ole yada puding kullanabilir yada pasta kreması olarak kullandığınız başka bir tarif varsa uygulayabilirsiniz. Her bir bardak için çay bardağı ağzı büyüklüğünde 2 şer parça keke ihtiyacımız olacak. Bunun için isterseniz direkt pasta tabanı alıp çay bardağı ile kesin. İsterseniz kalan kekiniz varsa unu ufalayabilir yada kelepçeli kalıpta kek yapabilirsiniz.

Sertleşen çikolata bardaklarının dibine kek parçaları yerleştirilir. Üzerine krema eklenir, meyve parçaları ilave edilir. Bir parça kek ile kapatılır ve tekrar krema sürülür. Elinize nasıl kolay gelecek ise ister bardağın ağız kısmından makas yada bıçak yardımı ile çentik atarak bardağı yavaşca soyarak yada bardağın dip tarafından kesik atarak hava boşluğunu aldırıp daha sonra yavaş yavaş keserek soyarak bardaktan çikolataları çıkartabilirsiniz. Bardaktan çıkartma işlemini tamamladıktan sonra istediğinz şekilde süsleme yapabilirsiniz.

 

2 yorum:

basit kolay yemekler dedi ki...

Değişik ve pratik bir tarif çok beğendim. Melda hanım takipteyim bende bloglarıma bekliyorum.
tıklayın .
basitkolayyemekler.blogspot.com 
tıklayın .
Yilinmoda.blogspot.com 

Melda Albayrak dedi ki...

Merhaba, artık ben de takipteyim, sevgiler :)))

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...