6 Ekim 2013 Pazar

Bayat Ekmekten Galeta Unu

HAFTANIN YEMEKLERİ-308

Herkese merhaba,

Eve fazla ekmek almamaya çalışsam da son zamanlarda ekmeklerin çoğunu bayatlatıyorum malesef...

Sizde de benzer bir durum varsa kendi galeta ununuzu yapmaya ne dersiniz?

Tarifimiz http://lezzetkimyasi.blogspot.com sitesinden alınmıştır.


Galeta unu hazırlandıktan sonra ağzı sıkı kapalı cam bir kavanoza alınarak buzdolabında muhafaza edilmeli. Poğaçalarda, çorbalarda, köftelerde kullanabilirsiniz.


Sevgiler, görüşmek üzere


Bayat Ekmekten Galeta Unu

Malzemeler

Aslında sadece malzeme olacak "ler" i yok :)

Ekmek ( istediğimiz miktarda, bayat taze farketmez )



Yapılışı


Önce ekmekler küp küp doğranır.

Daha sonra fırında iyice kuruyana kadar bekletilir.

Soğuduktan sonra mutfak robotunun bıçaklı aparatı ile un haline getirilir.
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...